Select Page

MEDIA

Sala din București va găzdui, în perioada 22-24 martie 2019, competiția națională de robotică intitulată „First Tech Challenge România”. Peste 120 de echipe studenți pasionați de robotică din toată țara vor participa la această competiție, care au câștigat acest drept în etapele regionale ale competiției.
Una dintre echipele care participă la acest eveniment național care reunește cei mai mari pasionați de robotică și tehnologie din România, este echipa „AlphaBit” formată din 12 elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, coordonați de profesorii Daniela Ciontescu, Gabriella Muntean și Rolland Szedlacsek, mentori ai acestui proiect.

.


Echipele de robotică AlphaBit Petroșani și Wafy Petrila, la „Gala Roboticii Hunedorene”. Astăzi, la ora 19:00, la Sala „Evenimente Bliss”, va avea loc „Gala Roboticii Hunedorene”, eveniment la care au participat echipele de robotică din Hunedoara, calificate la faza națională a competiției BRD FIRST TECH CHALLENGE, competiție preliminară a campionatul mondial FIRST TECH CHALLENGE, din Detroit – SUA.

.


Dacă trec calificările, echipele de robotică pot ajunge la Campionatul Mondial din Statele Unite.
Echipa AlphaBit al Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Petroșani, coordonată de profesorii Daniela Ciontescu, Gabriella Muntean și Rolland Szedlacsek prezintă un robot multifuncțional.